onsdag 28 november 2012

Serie: Kontroll.

Efter att ha gått arbetslös i två månader, fick jag äntligen gå på anställningsintervju och nu på måndag är det dags för mitt första arbetspass! Är ytterst tacksam så jag hade tänkt att fira min nya timanställning genom att publicera "Kontroll", mitt bidrag till Världens Ende 2 från 2011. I den antologin var temat "Arbete", så jag valde att skildra den mest bespottade yrkeskåren i Göteborg: Västtrafiks Biljettkontrollanter.
Dom flesta brukar reagera på slutet. "Slutar den där?" är en fråga jag alltid får när folk läser "Kontroll". Egentligen skulle det bli en ganska våldsam avslutning. Men sedan kände jag att det är bättre med ett öppet slut. Jag har en idé om hur det kommer gå för karaktären Hektor, men den sparar jag i ritblocket tills vidare.

torsdag 8 november 2012

GBGs most wanted...DJ.

Japp, så är det. Det verkar som att jag har blivit Göteborgs mest bokade DJ... den här månaden i alla fall. Foto: Lasse Andersson (AKA @Tantkakelugn)
November är en spännande månad. Nu imorgon spelar jag och min Full Clip-compadre Gunnerz på Clooneys under invigningen av deras nya livescen. Det är vi, Tobias från Dödselectro och Rudeboi mfl, som turas om framför skivspelarna och dessutom blir det livemusik av bl a Bob Village och Ram Di Dam. För mer info, kolla in facebook-eventet. Jag kan redan nu varna för att vi kommer spela sjuka mashups och rena hiphopklassiker.
Kvällen efter spelar jag lite mer kommersiell och dansant hiphop på Orgia. Jag kör mellan 23-03 sen avlöser klubbägaren Mr Laker mig och kör till 5-tiden på morgonen. Välkomna dit!

Torsdagen den 22 November spelar Full Clip-duon ännu en gång, den här gången på Hiphoppet som huserar på Calor. Hiphoppet är ett bra afterworkställe, så kom dit och lyssna på skön vardagsrumsvänlig rapmusik medan ni tar en öl med era goda vänner. Som ni ser, så återkommer jag till samma lokal, torsdagen den 6 december och då är det jag och och mina podcastpojkar i Bazookabibeln som spelar live. Det kommer bli hur roligt som helst!Kvällen efter är det Basementality Battles på Kontiki igen. Förutom en hel del häftiga battles (bland annat Shazaam som ska "tjockisbattla" mot Mandalaten.), så blir det tunga headnotbeats, levererade av mig, er käre berättare och bloggare. Mer info hittar ni här på tillställningens facebook-event.

 
Har jag glömt nåt? Ja förstås, det blir ju årets sista FULL CLIP i november också! Men det sparar jag till nästa inlägg!

tisdag 6 november 2012

"Crazy Sexy Cool" - en tecknartrilogi.

För ett tag sen ritade jag tre kompisar som sjuka individer.


Nr 1- The Housewife. Kallades för "The Waitress" först men färgläggningen gjorde den lite mer housewife:ig.

Nr 2. The Headcase. Den beiga tuschpennan gjorde dock hudfärgen på karaktären orange. Orange? Uhhhh vilket failure. Så jag fick kompensera med extra mycket blod. Modellen för bilden är också en stor pickle-entusiast så jag ritade massa pickles.

Nr 3 - The Fanatic. Sätt en crewjacket på en ung tjej och hon är bara en random fan. Ge henne en motorsåg som skvätter blod och du har en fanatiker.

Shiny happy people. By Aggro.

Jag gillar folk, tror det eller ej. Här är lite random doodlings föreställandes kompisar mm.
Fanart föreställandes Sam-E och Alibi som utgör rapgruppen Medina. Bilden är dessutom signerad!
Cheek Eloheim från Chipchoppin, här i Mr Freeze-tappning.
Joel Josefsson, en av mina favorittwittrare. Jag avbildade honom som en ung polischef Gordon. Minns dock inte vem som är unge Alfred. Hmmmm.
SCAP Pettersson som håller i "Wake Work Sleep" .Hans favoritskurk i Batman-universumet är Killer Croc, så under min Batman Rogues gallery-period på Instagram, så avbildade jag honom som just den läskige skurken.

Min DJ-kollega Niklas Naxon som jag druckit en hel del öl med. Bilden här ovan är från
Annie Watts och Emilia Melgar. En av mina favoritpieces, baserad på en snygg bild av The Worlds Finest.
En Ghostbusters-bild jag gjorde föreställandes Grim Nyberg, inspirerad av hans altercation med Fredrik Reinfeldt.
BKHSBS egna Spetalsk och Joe Pop representerar hårt! What up, fools?

Mats Norman. Mat Snor Man. Popstjärna, stjärnproducent och Allstar-DJ. Mats är ett trippelthreat, goddamnit! Och han kan laga mat också! (Coming soon).